Om oss

Panorama Konferansehotell

Panorama betyr vidsyn, "Kringsjå", ville havstrilen sagt. Vi skal legge til rette for vidsyn ikke bare i form av vakker utsikt over Austefjorden, Korsfjorden og innseilingen til Bergen, men også i overført betydning, i form av inspirasjon, ny kunnskap og utvidede horisonter.

Her finner du ikke bare fasiliteter av høy kvalitet og vakker utsikt, men også det lille ekstra som skal til for å gjøre ditt arrangement til en opplevelse. Inspirerende omgivelser, spennende arkitektur og et bredt spekter av aktivitets- opplevelsestilbud bidrar til at ditt arrangement blir husket med glede.

Hotellet åpnet 1. mars 2011 og fremstår nå med ny fasade, en ekstra etasje hotellrom, unik design og standarden på uteområdene er betydelig hevet. For å markere den totale forvandlingen bygget har gjennomgått ble det også valgt å gi hotellet et helt nytt navn.

Det er startet bygging av en ny konferanseavdeling, med bl.a. en stor bankettsal, møterom, treningsrom og flere andre gode fasiliteter.

Historie

Det har vært hotelldrift på stedet siden 1989, under navnet Marsteinen Fjordhotell. Norlandia Hotel & Resort startet og drev hotellet frem til 2008 i samarbeid med Statoil som største kunde. Hotellet ble strategisk plassert i havgapet som nærmeste nabo til Falck Nutec AS sitt sikkerhetssenter for offshorevirksomhet.

I 2007 fikk hotellet nye eiere, og det ble gjort omfattende ombyggingsarbeider. På tuftene av gamle Marsteinen Fjordhotell fremstår nå hotellet arkitektonisk i stil med den karakteristiske naturen rundt.

Marstein Fyr

Fra 1. mai 2013 overtok Panorama konferansehotell driften av Marstein fyr. Fyret ligger i havgapet noen få km fra hotellet, der Korsfjorden møter havet. Dette landemerket i vest er det første som møter dem som kommer sjøveien til Bergen fra Europa, og har en helt unik og spektakulær beliggenhet.

Dramatisk historie

Fyret var bemannet helt til det ble automatisert i 2002, og har en lang og spennende historie som strekker seg fra 1800 tallet, via dramatiske begivenheter under 2. verdenskrig, til noen dramatiske januardager i 2005, hvor bl.a. fyrvokterboligen ble totalskadet i det voldsomme ekstremværet «Inga». Enkelte av sporene etter Ingas herjinger er der fortsatt, og er en del av fyrets spesielle historie.

Renovert i 2010

I 2010 ble enda et nytt kapittel i denne historien innledet, da fyret ble overtatt av en stiftelse hvor bl.a. Stangeland-familien fra Austevoll og kommunene på begge sider av Korsfjorden var involvert. De tre hovedbygningene på øyen ble da totalrenovert og ominnredet til 11 overnattingsrom med totalt 22 sengeplasser, og et konferanse/festlokale. Tanken var at grupper som f.eks. bedrifter og organisasjoner skulle kunne holde arrangementer der ute, i tillegg til kulturarrangementer o.s.v. De første to årene ble driften besørget av Austevoll Båt og Cruise. Det var stor interesse for produktet, men en del utfordringer, bl.a. med ødelagt kai og mangel på personal, gjorde at ABC ikke ønsket å fortsette driften i 2013.

Panorama hotell tilbyr nå et komplett opphold på fyrtårnet med overnatting, pensjon og konferanser inkl. transport med RIB fra hotellet, evt. kombinasjonspakker med hotellet.

Les mer om booking og drift av Marstein Fyr

Velkommen til et møte med havet!