Fra 1. mai 2013 overtar Panorama konferansehotell driften av overnatting- og konferansefasilitetene på Marstein fyr. Fyret ligger i havgapet noen få km fra hotellet, der Korsfjorden møter havet. Dette landemerket i vest er det første som møter dem som kommer sjøveien til Bergen fra Europa, og har en helt unik og spektakulær beliggenhet.


Dramatisk historie

Fyret var bemannet helt til det ble automatisert i 2002, og har en lang og spennende historie som strekker seg fra 1800 tallet, via dramatiske begivenheter under 2. verdenskrig, til noen dramatiske januardager i 2005, hvor bl.a. fyrvokterboligen ble totalskadet i det voldsomme ekstremværet «Inga». Enkelte av sporene etter Ingas herjinger er der fortsatt, og er en del av fyrets spesielle historie.

Renovert i 2010
I 2010 ble enda et nytt kapittel i denne historien innledet, da fyret ble overtatt av en stiftelse hvor bl.a. Stangeland-familien fra Austevoll og kommunene på begge sider av Korsfjorden var involvert. De tre hovedbygningene på øyen ble da totalrenovert og ominnredet til 11 overnattingsrom med totalt 22 sengeplasser, og et konferanse/festlokale. Tanken var at grupper som f.eks. bedrifter og organisasjoner skulle kunne holde arrangementer der ute, i tillegg til kulturarrangementer o.s.v. De første to årene ble driften besørget av Austevoll Båt og Cruise. Det var stor interesse for produktet, men en del utfordringer, bl.a. med ødelagt kai og mangel på personal, gjorde at ABC ikke ønsket å fortsette driften i 2013.

Ny drift
Vi i Panorama Konferansehotell ser på dette som en unik mulighet for oss å til å leve enda mer opp til vårt slagord «Velkommen til et møte med havet». Vi gleder oss veldig til virkelig å få ut potensialet i dette fantastiske og unike stedet, og tror at vi med vår godt innarbeidede logistikk vil ha svært gode forutsetninger for å lykkes. I disse dager pågår det et betydelig oppussingsarbeid der ute, bl.a. bygges det ny og bedre brygge for å trygge tilkomsten til øyen.

Vi tilbyr pakker inkl. transport fra Panorama Hotell, og det er fullt mulig å holde deler av et arrangement på fyret, og deler av det på hotellet. Transport vil foregå med enten RIB-båt eller helikopter.


Ønsker du mer info og priser, ta gjerne kontakt med salgsavdelingen på post@panoramahotell.no eller 56 31 90 09.

 

Filmklipp fra Marstein Fyr

 

Velkommen til et møte med havet!